Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcunu ertelemek için 351 sayılı kanunun 16. Maddesine göre borç erteleme müracatının olduğu gün ve tarih itibariyle başvuranların Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur da kaydı bulunmaması gerekmektedir. Bu birinci şarttır. Eğer bu şart sağlanıyorsa borcu ertelemek için ikinci şart ise borç geri ödemesinin ya başlamamış olması yada borçlarını hiç aksatmadan ödüyor olması gerekmektedir. Eğer bu iki şart sağlanıorsa kredi borcu erteleme birer (1) yıllık ara ile uzatılır.

Askerlik Nedeni ile Erteleme

Kredi borcu ödeme dönemi askerlik dönemine denk geliyorsa ve borç geri ödemesi ya başlamamış yada askerden önce borçların hiç aksatmadan ödendiği takdirde kredi borcu askerlik döneminden sonraya ertelenir.

Eğitim Nedeni ile Erteleme

Lisans eğitiminin bitmesinin hemen ardından öğrenimlerine ara vermeden yüksek lisans/ master öğrenimine devam eden öğrenciler, borçlarını yüksek lisans öğreniminin bitiminden sonraya erteleyebilirler. Lisans veya yüksek lisans eğitim sürelerini herhangi bir nedenden dolayı uzatan öğrenciler borç ertelemeden yararlanamazlar.

Lisans ve /veya master eğitiminin bitmesinin hemen ardından öğrenimlerine ara vermeden doktora öğrenimine devam eden öğrenciler, borçlarını doktora öğreniminin öğrenim süresinin bitiminden itibaren 2 yıl sonraki aydan başlamak üzere erteleyebilirler. Lisans veya yüksek lisans eğitim sürelerini herhangi bir nedenden dolayı uzatan öğrenciler borç ertelemeden yararlanamazlar.