İnternetten Para Kazanma

İnternetten para kazanmak adına size fayda sağlayacak bilgilerin yer aldığı para kazanma bloğu.

İnternetten para kazanma ile ilgili belki de milyon tane makale okudunuz. İlk başta çok heveslendiniz. Yazılanların doğruluğunu test etmek için belki bu işin ucundan kıyısından başladınız fakat istediğiniz sonucu alamadınız. Açık ve net söylüyorum. İnternetten geceden sabaha zengin olamazsınız. Bu iş sabır ve süreklilik işi. Zaman ayırmanız gerekir. Ama diğer yandan da internet üzerinden yapılan harcama ve alışverişler milyon $’lık bir pazar ve bu para birilerinin cebine gidiyor. Soru şu aslında. Niye sizin cebinize gelmiyor bu para?

Bu soruya cevap verebilmek için ilk önce kendimizi bir tartmamız gerekiyor. Doğru yerde doğru adımları atıyormuyum diye.

Google'a yaranmak için neler yapmak gerekir? Google'in sitemizi sevmesi için neler yapmalıyız? Google'da üst sıralarda veya ilk sayfada çıkmak için neler yapmak veya yapmamak gerekir? Ne kadar saçma sorular bunlar diye düşünüyor musunuz? Niye Google sitemizi sevsin ki? Sevse ne sevmese ne? diyenlerdenseniz eğer yanılıyorsunuz. Google ile aranız iyi değilse internetten para kazanma konusunda şansınız yok demektir. Google'da yapılan aramalar sayesinde insanlar sizin sitenize ulaşıyorlar ve eğer arama sonuçlarındaki sitenizin performansı iyi değilse ziyaretçi sayınız az oluyor ve dolaylı olarak bu sizin kazancınıza yansıyor. Peki ne yapmak lazım?

Nedir bu SEO diye soran varsa hala artık, gitsin kendine bir kayık alsın, denize açılsın. Ağustos ayıyla birlikte kefal sezonu da açıldı. Oh gel keyfim gel...

Fakat "Nedir bu SEO" sorusunun altında gizli yatan mesajı merak edenler varsa, onlar için elimden geldiğince açıklamaya çalışayım. Evet, anlıyorum. Siz aslında SEO’nun ne olduğunu biliyorsunuz fakat size tam olarak nasıl etki edeceği ve faydası olacağı konusunda şüpheleriniz var.

İnternetten para kazanma konusunda bugüne kadar 1 milyon 256 bin 345 adet makale yazılmıştır. Bu makalelerin 203 bin 589 tanesi Türkçe olarak yazılmıştır. İnternetten para kazanma konusunda yazılan Türkçe makalelerden 200 bin tanesi tuvalette zaman geçirirken yazılmıştır...

Şaka bir yana, daha fazla bir taraflarımdan sallamayı bırakıp asıl konuya girmek istiyorum. İnternetten para kazanma ile alakalı bugüne kadar ne kadar makale yazıldı bilmiyorum ama tuvalet konusunda salladığım rakamlar gerçek olabilir. Çünkü ya kaçarken ya da sı..arken aklımız başımıza geliyor :)

E kitap satarak para kazanmak deyince herkes bu işi oturduğu yerden para kazanmak ve masrafsız, zahmetsiz bir iş olarak görüyor. Çünkü ürün maliyeti yok. E kitap satmak istediğinizde baskı, ciltleme, stoklama, gönderim ücretleri yoktur. Fakat hem e kitap yazan için hem de alan için Türkiye'de birçok engel vardır. Bu yazımda e-kitap yazarak para kazanmanın Türkiye'deki zorluklarından bahsedeceğim ve bu zorlukları nasıl avantaja çevirebilirsiniz bunlardan bahsedeceğim.

İnternetten nasıl para kazanabilirim sorusu en önemli ve en sık sorulan sorulardan bir tanesidir. Birçok insan internetteki arama motorlarında nasıl para kazanabilirim diye arattırma yaptıktan sonra bulduğu sonuçları okuyup, değerlendirip, kendisi bu yöntemi kullanabilir mi yoksa kulllanaz mı sorusunun cevabını aramaktadır. Çünkü internetteki her para kazanma yöntemi herkes için olumlu sonuçlar vermeyebilir. Herkesin yapabildikleri ve ilgi alanları farklıdır çünkü. Mesela, teknolojik ürünlerden hoşlanmayan birisi internet üzerinden teknolojik ürünler satma işiyle ilgilense çok başarılı olacağı ilk etapta düşünülmez.

İnternet üzerinden para kazanmaya başlamak için öncelikle hangi yöntemi kullanacağımıza karar vermemiz gerekir. Eğer alım satım ticaret yöntemiyle para kazanacak isek satacağımız ürünün toptancısını bulmak ve ondan ucuza almak en mantıklı gözüken yoldur. Aksi takdirde nasıl para kazanacağız? Araştırmanızı yaptınız ve toptancınızı buldunuz. Gerçekten de ucuza alabileceğiniz bir toptancı. Fakat sorun şu ki siz internet üzerinden ticarete yeni başladınız ve toptancıdan toptan sipariş edecek kadar bir bütçeniz yok. Bu durumda oturup kara kara nasıl yüksek miktarlarda sipariş verebilirim ve bu aldığım ürünleri acaba satabilirmiyim yoksa nerede saklarım diye düşünmenize gerek yok. Dropshipping olayı bu durumda devreye giriyor. Dropshipping yöntemi ile toptan sipariş vermenize gerek yok. Tek yapmanız gereken toptancınızın web sayfasından satacağınız ürünün resimlerini ve özelliklerini alıp kendi websitenize veya satış yapacağınız websayfasına koymaktır.

Türkiyede son yıllarda giderek artan bir şekilde yaygınlaşan ve çoğu Türk kullanıcısını cezbeden ve tüm dünyayı etkisi altına altına alan internetten para kazanma yöntemleri hakkında yararlı, pratik bir blog oluşturmayı hedefliyorum. Giderek ağırlaşan hayat şartları ve kolay para kazanma isteği birçok insanı internet üzerinden para kazanma yollarını araştırmaya sevk ediyor. KendiParam.com olarak Türkiyedeki bu hızla gelişen sektöre öncülük etmek en büyük arzum. Türk kullanıcısına dünyadaki rakipleri ile nasıl baş etmesi gerektiğini öğretebilirsem, o zaman bu sektörün Türkiyede daha çok kişiye iş olanağı ve maddi gelir sağlamasını başarabilirim diye düşünüyorum.

Bugün sizlere bahsedeciğim konu internet üzerinden kendi giyim dizayn’larınızı pazarlayabileceginiz ve bundan para kazanabileceğiniz bir yöntem. Artık dükkan maliyeti olmadan, herhangi bir şekilde stok veya ürüne para bağlamadan kendi giyim mağzanıza sahip olabilirsiniz. Sıfır Yatırım, maksimum kazanç. Evet yanlış duymadınız. Zazzle.com internet sitesi sayesinde kendi giyim mağazanızı açabilirsiniz. Mağaza açmak ücretsiz. Mağazanızı açtıktan sonra Zazzle.com un inanılmaz kullanışlı ve kolay internet sitesi sayesinde kendi dizaynlarınızı yaratabilirsiniz. Kadın, erkek, çocuk tshirtleri üzerine ister sitenin size sunduğu hazır temaları koyabilirsiniz ister photoshop'ta kendi dizayn ettiğiniz resmi siteye yükleyip tshirt, bardak, polar, şapka, posta kartı üzerine yapıştırabilirsiniz. Tshirtlerin en sade şekli ortalama  $12 den başlıyor. Üzerine yazı, resim ekledikçe fiyatı artıyor.

Şimdi üretim alanında çok büyük gelişmeler yaşanıyor. 2015 yılı özellikle 3 boyutlu parça üretim yılı olacak. Sanki piyasada şuanda üretilen parçalar(aklınıza ne gelirse), 3 boyutlu değil mi yani? Evet, yüksekliği, genişliği ve derinliği olan ve bir kütleye sahip olan parçalar. Fakat (mass production) dedikleri seri üretim artık yerini (personel production)'lara yani kişisel üretimlere bırakıyor. Masa üstü 3 boyutlu kişisel yazıcılar (3D printer) çok hızla yayılıyor. Yani eğer 3 boyutlu yazıcınız (3D printer) var ise, istediğiniz herhangi bir parçayı 3 boyutlu olarak yaratabiliyorsunuz. Kablo gibi plastik materyal 3 boyutlu yazıcıya (3D printer) bağlanıyor veya takılıyor, ısı yardımıyla plastik eritiliyor, ve katman katman 3 boyutlu parça oluşuyor. Tabi ısı ile olan bu yöntem sadece yöntemlerden bir tanesi. Başka yöntemler de var ve çözünürlük olarak çok ince (insan saçından daha ince) ayrıntılar parça üzerinde yaratabiliyorsunuz. Plastik'ten başka kullanılan materyaller de var tabi ki. Daha sert, oldukça yumuşak, kırılgan veya dayanaklı materyaller mevcut. Hatta geçenlerde kıkırdak doku gibi yumuşak dokudan oluşan akciğer ürettiler. İnsanlar sorunsuz şekilde kullanılması için şuanda deney aşamasında.